Om oss

Älö Trä:s verksamhet består av flera produktområden som bl a producent av offentliga toaletter, tvättstugor som underleverantör till husindustrin med tillverkning av planelement och byggkomponenter. Men också med LOU offentliga upphandlingar av toalett- och servicebyggnader.

Grunden inom verksamheten är att jobba med hög säkerhet och kvalitet med de leveranser som sker till kund. Tillsammans med leverantörer och kund strävar vi efter att vårt arbete ska ha så liten klimatpåverkan som möjligt och med stort hållbarhetsfokus.

Flexibilitet
Genom att vi projekterar och har korta beslutsvägar har vi möjlighet att på kort tid ställa om produktionen utifrån kundens önskemål och förväntningar. Vi ser flexibiliteten som en absolut förutsättning för att kunna tillgodose våra kunders behov och krav.

Processinriktat arbetssätt
Verksamhetssystemet beskriver vårt processbaserade arbetssätt och de fyra huvudprocesserna är
-Produktutveckling
-Försäljning
-Inköp
-Produktion

Digitalisering
Digitaliseringsresan startade för flera år sedan genom att först digitalisera arbetsorder och ritningar till varje produktionslinje. Sedan några år är MPS-systemet hjärtat i vår produktion. Tack vare vårt MPS-system kan vi enkelt göra inköp, produktionsoptimera material samt kommunicera arbetsorder och ritningar till respektive produktionslinje.

Hållbarhet
God arbetsmiljö och användarmiljö är viktigt för oss. Vi strävar hela tiden efter att minimera spill, minska transporter och optimera våra resurser. Vi köper FSC-märkt virke lokalt och vi hjälper våra kunder med att välja klimatsmarta lösningar.

Kapacitet
Fabriken består av sju olika produktionslinjer för tillverkning av olika typer av komponenter. En del av produktionsytan består av utrymme för montering och sammansättning av nyckelfärdiga toaletter, servicehus och tvättstugor.

Har du frågor eller vill veta mer om oss?

Kontakta oss här

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår